TÄVLA I BANGOLF!

I bangolf kan du tävla på många olika nivåer. Det vanligaste är klubbtävlingar med kamraterna från din egen förening. Dessa kan ha en mindre startavgift om där det vanligaste är någonstans mellan 20:- och 50:- De flesta klubbtävlingarna spelas kvällstid vardagar eller förmiddagar på helger. Även om vi här kallar det för klubbtävlingar så händer det också att enstaka deltagare från andra föreningar i närområdet deltar. Klubbtävlingar framgår ofta av hemsidor eller anslag hos din förening.

Det finns även nationella tävlingar, distriktsmästerskap och svenska mästerskap. Den som blir riktigt duktig kan också bli uttagen att representera Sveriges landslag! Det finns varje år mästerskap för seniorer, juniorer och oldtimers.

Dags för första nationella tävlingen? Se här ett videoklipp med ett samtal mellan en rutinerad domare och en ny spelare. Videon har fokus på lite outtalade regler som kan vara bra att känna till.

HPC ONLINE

Om du är sugen på att spela din första tävling så kan du se vilka nationella tävlingar som är på gång i närtid på www.hcponline.se  Där kan du efter tävlingen även se resultaten. Det går också att se ranking, vilka spelare olika föreningar har och resultat från många tidigare tävlingar.

Här hittar du HCP Online www.hcponline.se

KLASSINDELNING

Klassindelningen i bangolf bygger ofta på spelstyrka. Som ny spelare får du 26 i starthandicap och möter spelare med liknande handicap. Utifrån dina resultat på nationella tävlingar så kommer sedan ditt handicap att förändras.

På en del tävlingar – vanligtvis mästerskap, så sker klassindelningen utifrån ålder och kön. Då spelar inte handicapet någon roll.

För att se aktuella handicap med mera så rulla in på www.hcponline.se Där finns också namnet på alla föreningar och licensierade spelare i Sverige.

TRÄNING

Inför en tävling spelar man in sig på anläggningen där tävlingen hålls. Vid nationell tävling är det vanliga att man tränar dagen före. Då brukar anläggningen vara stängd för allmänheten. Ibland tränar man mera än en dag innan. Du väljer naturligtvis själv när du vill träna på tävlingsanläggningen, men kom ihåg att kontrollera att den är öppen.

PROTOKOLLFÖRING

På en tävling så är det spelarna själva som för protokoll. Hur det ska gå till förklaras närmare i den här filmsnutten.

REGLER

Inför tävlingen behöver du känna till de regler som gäller. Vi berättar om de grundläggande reglerna på den HÄR sidan.

LICENS

För att spela en nationell tävling behöver du licens. Det är din förening som ansöker om licens och betalar kostnaden för denna. Detta behöver göras i god tid före den nationella tävlingen.

KLUBBDRÄKT

På nationell tävling ska klubbdräkt bäras. Det gäller också på den så kallade officiella träningen. Den officiella träningen är den tid som anläggningen är stängd för att tävlingsspelarna ska kunna träna. Den framgår av inbjudan. Inbjudan hittar du i HCP Online.